Як вибрати і де купити дитяче взуття?

Як тільки малюк починає робити перші кроки, ортопеди рекомендують надягати дитині взуття, щоб захистити маленькі ніжки від можливих травм, а також з перших днів його ходьби почати формувати правильний розвиток стопи, щоб уникнути таких придбаних дефектів, як плоскостопість і клишоногість, а згодом можливих проблем з поставою і захворюваннями суглобів.

Але далеко не всяке взуття може бути для цього корисним. Як вибрати з широкого асортименту продукції, що пропонується на прилавках магазинів, саме те взуття, яка підійде дитині? На що звернути увагу?

Однією із найпопулярніших фірм дитячого взуття є Шалунішка. Якщо ви теж вирішили обрати саме цю фірму і думаєте де купити дитяче взуття в Україні, рекомендуємо вам компанію Лідеропт — тут є великий асортимент якісних товарів.

(рус. Одной из самых популярных фирм детской обуви является Шалунишка. Если вы тоже решили выбрать именно эту фирму и думаете где купить детскую обувь Шалунишка в Украине, рекомендуем вам компанию Лидеропт — здесь есть большой ассортимент качественных товаров.)

Що є стосується саме вибору дитячого взуття, давайте дізнаємося, що радять фахівці.

Якими мають бути підошва, каблук і задник у дитячого взуття?

Підошва
Багато що залежить від цієї деталі дитячих черевичок. Підошва повинна бути достатньо еластичною, щоб згинатися відповідно до анатомії дитячої стопи. При ходьбі така підошва повинна гнутися там, де згинаються пальці, а не посередині стопи. Жорстка підошва може стати не лише причиною неправильного розвитку стопи, але і всіляких травм, пов’язаних з тим, що малюк буде в такому взутті постійно спотикатися.

Крім того, підошва дитячого взуття повинна бути не слизькою, що також вбереже дитину від падінь.

Перед покупкою обов’язково погніть підошву руками. Якщо вона недостатньо еластична, то краще придивитися до іншої пари взуття.

Каблук
Не менш важливий елемент у дитячого взуття — каблук. Його наявність допомагає формуванню правильної ходи у малюка і допомагає йому легше утримувати рівновагу.

Каблук не повинен бути занадто високим. Висоти в 6-7 мм буде цілком достатньо для найменших пішоходів.

По своїй довжині каблук повинен займати приблизно третину підошви. У цьому випадку він буде ефективно підтримувати не тільки п’яту, але і задню частину зводу стопи.

Задник
Вибираючи дитяче взуття, не забудьте звернути увагу на задник. Він повинен бути досить жорстким і охоплювати не тільки п’яту, а й кісточку.
Жорсткий задник запобіжить деформації гомілковостопного суглобу.

Устілки і супінатор
Не менш важливо для запобігання плоскостопості вибирати взуття з супінатором. Супінатор — це невелика подушечка, розміщена під склепінням стопи і підтримує його під час ходьби.

Устілки ж краще вибирати з натуральних матеріалів, що добре всмоктують вологу, а також добре стіраються.

Матеріал
Звичайно ж, кращим вибором буде взуття з натуральних матеріалів, дихаючих і досить еластичних, що вільно згинаються при ходьбі. Шкіра та замша цілком відповідають цим вимогам. Взуття зі шкірозамінника відрізняється більшою жорсткістю, що буде доставляти масу незручностей малюкові при ходьбі.

Оценить статью
Добавить комментарий