Як вибрати смачні і якісні суші

Сьогодні суші користуються завидною популярністю практично по всьому світу. З рибою, морепродуктами, вегетаріанські — різноманітність цих страв просто вражає! У нашій статті ми підкажемо, як обрати смачні і якісні суші.

Суші і роли: основні види

Які суші смачні? Мабуть, цим питанням задається кожен новачок, який почав знайомство з японською кухнею. Відповісти на нього не так просто, як здається на перший погляд. І справа навіть не в тому, що на смак і колір вони всі різні. Вся «сіль» в іншому: гармонійне поєднання рису, сушідзе і начинки робить абсолютно всі суші просто неперевершеними!».

Якщо ви хочете посмакувати дійсно якісними і смачними суші і ролами, советую сайт http://osava.com.ua/item/kokain. Тут ви можете замовити  із швидкою доставкою вишукані і неперевершені суші додому, в офіс на обід, чи навіть на природу. На сайті компанії Osava можна зробити онлайн замовлення, через кілька хвилин уточнити з менеджером всі деталі і насолоджуватись смачними стравами. Якість страв і доставки гарантована!

Суші зобов’язані своєю появою населенню Південної Азії, яке проживало в Середні століття. Популярне нині блюдо тоді виступало як доступний спосіб тривалого зберігання риби. Її нарізали шматочками, змішували з рисом, приправляли сіллю і відправляли під прес з каміння. Таким нехитрим способом продукт залишався свіжим до року!

У XVII столітті в Японії стали подавати страву, що складається з вареного рису, заправки і маринованої риби / морепродуктів. Це частування — давній предок сучасних суші. До речі, в нинішньому вигляді вони з’явилися в Країні Вранішнього Сонця в середині XIX століття. Вже через кілька десятиліть слава про ці смачні страви розлетілася по багатьох країнах світу.

Сьогодні відома величезна кількість рецептів приготування ролів. Всю цю японську смакоту традиційно ділять на кілька видів: нігірі (невеликі кружечки з рису, покриті рибою / моредпродуктамі), гункан («кораблики» з рису і топінгу, обгорнуті стрічкою водорості), маки (класичні роли), футомакі («товсті» роли зі складною начинкою), урамакі («вивернуті» роли). До речі, країною походження японських «рулетиків» є … США! Вони з’явилися в цій країні в 80-і роки минулого століття завдяки кулінарним експериментам американських суші-майстрів. Які суші смачні? Найпростіше відповісти на це питання, вивчивши всю «палітру» японської кухні.

Як вибрати кращі продукти для ролів?

Суші давно «покинули» ресторанні кухні, міцно влаштувавшись у буденних і святкових меню українців. Щоб приготувати таку страву, не потрібно бути супер-господинею. Всесвітня павутина буквально завалена рецептами, фото- і відеоуроками, порадами та рекомендаціями. Поговоримо трохи про те, які продукти знадобляться для приготування японських частувань.

Отже, мінімальний продуктовий кошик для «суше-приготування» включає рис (спеціальний або круглозерний), листи норі, сушідзе (рисова заправка), соєвий соус, васабі, маринований імбир. Також подбайте про інгредієнти для начинки — купити рибу, морепродукти, гриби, овочі, вершковий сир і т.п. Не забудьте про спеціальні атрибути — макісу і хасі (палички для їжі). І запам’ятайте: суші смачно вийдуть тільки з якісних продуктів!

Рис, мабуть, головний інгредієнт суші. Саме від його смаку, аромату, консистенції залежить кінцевий результат Вашої кулінарної творчості. Важливо, щоб він був у міру клейким, добре тримав форму і швидко просочувався заправкою. Водорості норі грають не менш важливу роль. Вибирайте упаковку з маркуванням «А» або «Gold». Такі листи стануть прекрасною основою для приготування ролів.

Приготувати смачні суші та подати їх без соєвого соусу, васабі та маринованого імбиру — справжнє «злочин» і удар по репутації всієї японської кухні! Адже саме ці приправи-помічники доводять смак і аромат страв до досконалості. Тому важливо з усією відповідальністю підходити до вибору цих продуктів.

Віддавайте перевагу соєвому соусу тільки натурального бродіння. Що стосується васабі, то його краще купити у вигляді порошку і самостійно розвести водою. Саме таким чином Ви отримаєте максимально наближений до оригіналу продукт. Маринований імбир купуйте світлий, а не яскраво-рожевий: його блідість — гарантія відсутності барвників. Крім того, Ви можете придбати свіжий імбир і замаринувати його в домашніх умовах. На щастя, методики його приготування, як і смачні суші рецепти, легко знайти в мережі.

Оценить статью
Добавить комментарий