Внутрішнє підсвічування шафи з RemontDim

Для чого потрібне підсвічування шафи, якщо є гарне освітлення в кімнаті? Як показує практика, світло в шафі часто потрібне. Бувають ситуації, коли треба придивитися, що там, у дальньому кутку, висить або лежить у тіні. А якщо потрібно терміново збиратися на роботу з ранку, а погода змінилася і потрібно терміново підібрати новий одяг за погодою, а в шафі спросоння не так добре видно? Добре включити підсвічування в шафі. Компанія RemontDim надає всі види електромонтажнх робіт у Львові, детальніше на сайті https://remontdim.lviv.ua/elektrik-lviv/. Внутрішнє підсвічування шафи з RemontDimТак внутрішнє підсвічування шафи дуже зручне. До того ж це ще й красиво, багатьом це подобається. Але як уникнути ризику ураження електричним струмом, як зробити, щоб електропроводка в шафі була безпечна?

Вихід є, для грамотного електрика провести безпечну електропроводку в шафі та унеможливити ризик ураження електричним струмом звичайна справа. Електропроводка буде дійсно безпечною, навіть якщо випадково відірветься провід або на лампочки світильників потрапить якимось чином вода.

Що це за електропроводка і які це лампочки

На радість споживачеві на даний час є дуже хороший спосіб зробити підсвічування шафи за допомогою світлодіодної стрічки. Цей спосіб вважається дуже довговічним, оскільки світлодіоди служать довше, ніж галогенові лампи й звичайні лампи розжарювання.

І напруга в електропроводці такого підсвічування безпечна для здоров’я та життя, всього 12 вольтів. Так що навіть якщо взятися за оголений провід електропроводки, ніяких хворобливих відчуттів не буде.

Як виконується монтаж електропроводки

Найчастіше монтаж електропроводки підсвічування шафи починають робити після складання самої шафи. Але до цього потрібно підвести напругу електропроводки будинку або квартири від електрощита до шафи по стіні. Часто це звичайна електрична розетка на стіні за шафою, що є найкращим варіантом.

Далі в розетку необхідно приєднати драйвер, який є своєрідним трансформатором. До драйвера підключаються світлодіодні стрічки чи модулі.

З приводу світлодіодних стрічок або світлодіодних модулів, світильників

Може виникнути питання, куди клеїти світлодіодні стрічки, куди прикручувати світильники у шафі. Якщо у шафи є топ, то зазвичай електромонтаж включає і встановлення точкових світильників вгорі шафи. Усередині шафи електромонтаж складається з наклейки світлодіодної стрічки до нижньої частини полиць та укладання дроту у кути шафи. Як видно, такий електромонтаж проводів та стрічки дуже простий, тільки потрібна акуратність та розуміння самої роботи.

Чим хороше світлодіодне підсвічування

До основних плюсів світлодіодного підсвічування шафи відносяться безпека, довговічність та простий електромонтаж. Провід і світильники в шафі під напругою 12 вольтів, а це означає, що ураження електричним струмом неможливе.

З приводу довговічності, а частково і стійкості до механічних пошкоджень і міцності можна сказати ось що. Заявлений виробниками світлодіодних стрічок термін служби 50 років і більше перевірити фізично поки що неможливо. Але при включенні світлодіодного підсвічування на 3 години на день виходить, що термін експлуатації становить понад 60 років. Звучить дуже обнадійливо, але чи витримає сучасна шафа такий термін служби. Швидше за все, за цей час вийде з ладу, і не раз, драйвер (особливий понижувальний трансформатор) для світлодіодної стрічки, або ще якась невелика супутня деталь. Та й сама електропроводка може бути механічно десь порушена.

А ось електромонтаж дійсно дуже простий, але виконати його все одно краще за електрику професіоналу. Правильно та надійно з’єднувати дроти зі стрічкою та світильниками може далеко не кожен.

Крім перерахованих вище плюсів можна додати дуже низьке енергоспоживання, це означає, що навантаження на електропроводку в будинку немає, та й на гаманець теж.

Пожежна безпека, компактність, екологічність, тому що лампи не містять ртуть; лампи не нагріваються, при роботі ледь теплі, що різко відрізняє світлодіоди від галогенових ламп і виключає будь-яке загоряння та обвуглювання шафи від температури ламп.

Цього всього достатньо, щоб придивитися до внутрішнього підсвічування шафи зі світлодіодів. Єдине, що може стримувати в рішучості зробити внутрішнє підсвічування шафи, так це сам електромонтаж та пошук хорошого електрика. Але й із цим немає проблем. Наші електрики професіонали можуть виконати електромонтаж внутрішнього підсвічування шафи та допомогти з вибором матеріалу у короткі терміни

Оценить статью
Добавить комментарий