Штучна ялинка — як вибрати та в чому відмінність різних видів

Новорічна ялинка – одна з головних асоціацій зимового свята. В магазинах штучні ялинки представлені в величезному асортименті. У статті ви дізнаєтесь, як не розгубитися серед великого різноманіття та купити якісну ялинку з екологічно чистого матеріалу. Штучні ялинки. Як їх вибирати і в чому відмінність

С чого почати вибір штучної ялинки? Вибираємо вид хвої

Перш ніж придбати штучне новорічне дерево, покупцеві потрібно вибрати вид хвої, з якої воно буде виготовлене. Від матеріалу та технології виробництва залежить вартість святкового дерева та його термін служби. А також те, наскільки «природно» виглядатиме ялина.

Види штучної хвої, з якої виробляють сучасні новорічні ялинки:

  • м’яка з ПВХ ;
  • з волосіні;
  • лита хвоя;
  • комбіновані матеріали.

Незалежно від виду голок та гілок ялинки, вона може бути декорована штучним снігом, доповнена вбудованими світлодіодними гірляндами, шишками та ягодами. Голки ПВХ-ялинки – це тонкі смужки плівки. Основою для них є дроти, які скручуються з додаванням цих смужок. У деяких моделях металеві дроти обмотують коричневою стрічкою під деревину. Ялинки в ПВХ-хвої належати до виробів середнього та економсегменту.

Литі ялинки — найбільш довговічні та реалістичні з усіх варіантів, представлених на ринку. Вартість литих дерев вище, ніж інших видів штучних ялинок. Міцність, гарний зовнішній вигляд та висока ціна обумовлена ​​технологією виробництва хвої. Кожна голка відливається у формі з прогумованого матеріалу. Гілки литої ялинки не відрізняються від справжніх.

Хвоя пружна, але водночас м’яка. Навіть після тривалого зберігання в упаковці, голки та гілки набувають первісного вигляду. Голки не дряпають шкіру, тому таке штучне дерево можна купити в будинок, де є діти та тварини.

До недоліків литої ялинки можна віднести велику ціну. Але якщо зіставити ціну з усіма перевагами, вибір є очевидним.

Найбільшою популярністю та попитом користуються комбіновані ялинки з поєднанням литої хвої та плівки ПВХ. Поєднання різних фактур надають гілкам ялини пишність та оригінальність. Плівка ПВХ у таких ялинках використовується ближче до стовбура для передання дереву пишності, а литі гілочки зовні надають ефекту живих голок.

Ялинки з комбінованими гілками українського виробництва відносяться до середнього цінового сегмента. Однак голландські американські виробники практично у всіх своїх ялинках використовують комбіновану хвою. Навіть найдорожчі штучні ялинки виготовляються із комбінованою хвоєю. Насамперед це обумовлено західним менталітетом. Вони йдуть шляхом економії дорогого матеріалу.

На відміну від вітчизняних ялинок із комбінованої хвої, у зарубіжних ялинок колір плівки ПВХ практично повністю потрапляє у колір литої гуми, роблячи її практично непомітною для ока.

На що звернути увагу при купівлі штучної ялинки

Перед покупкою новорічного деревця перевірте наявність документів, що підтверджують наявність сертифікації. Штучне дерево низької якості може бути виготовлене із сировини зі шкідливими домішками. Така хвоя виділяє токсичні речовини у повітря, які у великій кількості викликають отруєння та алергічні реакції.

В інтернет-магазині «Наша Ялинка» ви знайдете понад 100 видів ялинок та великий вибір новорічного декору. Вся продукція сертифікована, безпечна для дітей та тварин. На сайті представлені штучні ялинки з різних видів хвої. Ви зможете підібрати дерево потрібного вам відтінку, діаметра, висоти та оформити доставку.

Переваги продукції магазину «Наша Ялинка»:

  • пишний силует дерева без просвітів;
  • естетичний зовнішній вигляд;
  • великий вибір ялинок;
  • хороше співвідношення ціни на якість.

Детальніше на сайті https://nashayalunka.com/.

Оценить статью
Добавить комментарий