Як вибрати диван для щоденного сну. Поради

З одного боку, для повноцінного сну рекомендовано купувати ліжка, а дивани використовувати як додаток, наприклад, для вітальні. З іншого боку, ринок цих меблів давно і помітно зробив крок вперед — сьогодні є можливість купити диван з безкоштовною доставкою який придатний для щоденного сну. І багато хто їх купує, щоб заощадити квадратні метри, приймати гостей і так далі. Якщо для інтер’єру кімнати важливим є зовнішній вигляд меблів, то для якості сну це зовсім інші параметри. Розглянемо як і що враховувати при виборі дивана для щоденного сну.Як вибрати диван для щоденного сну

Як вибрати гарний диван для сну за розміром?

Для комфортного сну одній людині було б непогано мати спальне місце завширшки 140 см і завдовжки 190-200 см. Для двох людей — від 160 см завширшки й 190-200 см завдовжки. Але також важливо при покупці перевірити, чи зручно лежати на розкладеному дивані, чи вистачає місця.

Перед тим як купити диван, слід визначитися з розміром усієї конструкції — потрібно перевірити, чи увійде диван у дверний отвір. Зіпсовані двері, подряпані стіни та новий диван — навряд чи це те, що очікує побачити користувач після покупки та доставлення предмета інтер’єру.

Форма дивана для щоденного використання

З різноманіття форм для щоденного сну з погляду практичності (розкладання щодня) підійдуть скоріше прямі та кутові моделі.

  1. Прямі економні щодо організації простору: невеликі в складеному і розкладеному вигляді. Розкладаються вперед, підходять для двох людей.
  2. Кутові дивани-ліжка більші за розмірами навіть у складеному вигляді. Але для сну вважаються максимально зручними – найкраща альтернатива ліжку. Все тому, що у розкладеному вигляді кутові моделі дають більше простору для відпочинку, а це запорука комфортного та затишного сну.

Модульні, напівкруглі, острівні моделі теж цікаві та мають свої переваги, але не підходять для щоденного сну. Це варіанти для віталень, залів.

Механізми трансформації: який найкраще на кожен день?

Механізмів трансформації диванів дуже багато, але ми розглянемо лише ті, які є доречними для щоденного сну.

Акордеон:

  • Оснащений додатковим модулем за спинкою.
  • Як працює: принцип розкладання подібний до гармошки. Сидіння необхідно витягнути вперед, спинку встановити з ним в одну площину.
  • Переваги: ​​компактність у складеному вигляді, але може дати досить просторе місце для відпочинку.
  • Нюанси: краще встановлювати у середніх та просторих кімнатах. Щоб використовувати кожен день, зверніть увагу на каркас: цілісний метал з латами з дерева буде найбільш довговічним в експлуатації.

Дельфін:

  • За принципом роботи схожий на стрибок дельфіна. Ще називається кенгуру. Використовується у кутових диванах, рідше – у прямих.
  • Як працює: платформа викочується та піднімається до утворення єдиного простору.
  • Переваги: ​​компактність у складеному положенні, модель із підвищеним рівнем комфорту.
  • Нюанси: критерій надійності механізму — якість виготовлення та функціонування ліфтового елемента.

Книжка:

  • Найпростіший і класичний механізм. Багатьом відомий із радянських меблів.
  • Як працює: сидіння потрібно підняти та опустити вже разом зі спинкою. Для розкладання відсувається від стіни.
  • Переваги: ​​комфортний та довговічний за рахунок простоти механізму, може бути обладнаний ящиком унизу для зберігання речей.
  • Нюанси: щоб розкласти, потрібно відсунути диван. Людям у віці, жінкам та дітям це може бути важко. При неякісному складанні може відчуватися западина між половинками дивана, що створює дискомфорт.

Єврокнижка:

  • Вдосконалений варіант книги.
  • Як працює: сидіння не піднімається, а вже висувається вперед і опускається разом із спинкою.
  • Переваги: ​​не потрібно докладати зусиль для розкладання, міцний і легкий механізм, може бути ящик для зберігання білизни та інших речей.
  • Нюанси: як спинка можуть використовуватися встановлені щільно 2 подушки.

Вибираємо каркас

Диван для сну — це меблі для використання щодня. Частота експлуатації накладає на них певні зобов’язання, і одне з них здатність витримувати значні навантаження (від 200-300 кг і вище). Також каркас має бути виготовлений із добре просушеного матеріалу (якщо дерево), без звуків при використанні. Матеріали виконання можуть бути такими:

  • Дерево — бук, дуб, береза, горіх. Деревина має бути сухою і гладкою, без сучків та різного роду вибоїн.
  • Метал – якщо ви вибираєте металевий каркас, рекомендується зупинити вибір на зварних варіантах. Скріплені болтами також виробляються, але важливо враховувати, що їх потрібно буде підкручувати і ніхто не зможе гарантувати відсутність скрипу.
  • У плані вартості багато хто зупиняє вибір на поєднанні дерев’яних брусків та ДСП. Але часто дивани для щоденного використання таким чином не виготовляються.

Вибираємо наповнювач

Їх поділяють на 2 великі групи: пружинні та синтетичні.

Пружинні блоки вважаються варіантами з яскраво вираженими ортопедичними властивостями. Так, вони можуть рипіти та зноситися з часом, але це доля будь-яких меблів. Тут важливо віддавати перевагу якісним наповнювачам. У групі пружинних є:

  • Залежні блоки, назва яких походить від прямої залежності пружин одної від одної: при натисканні на одну інші починають рухатися.
    • Плюси – невисока ціна.
    • Мінуси — можливе розтягнення пружин; якщо лягає друга людина, то перша точно це відчує.
  • Незалежні блоки створені за принципом, коли кожна пружина має свій чохол із тканини, в який вшивається.
    • Плюси – ортопедичний ефект, тривалий термін експлуатації, повторення форми тіла, комфорт.
    • Мінуси – чимала вартість.

Синтетичні наповнювачі можуть бути з латексу, синтепону, поролону, силікону. Останні три для щоденного використання навряд чи підходять: вони зручні, але згодом просідають, потребують заміни, користувач починає відчувати тверду основу. Латекс, навпаки, добре зберігає форму, вважається гіпоалергенним, але коштує дорожче.

Важливо! Наповнювач визначає жорсткість місця, тому перед придбанням враховуйте свої переваги, здоров’я та стан хребта.

Матеріал оббивки

Зовнішня складова важлива не лише з погляду дизайну, а й якості. Купуючи диван для щоденного сну, важливо враховувати, щоб оббивка легко чистилася, була приємною на дотик, досить щільною та зносостійкою. Для постійного використання рекомендується вибирати такі суміші, як гобелен, рогожка, шеніл, жаккард.

  1. Рогожка на дотик нагадує мішковину, відрізняється довговічністю, високим рівнем міцності, несхильністю до розтягувань. Легко чиститься як вологим, так і сухим способом.
  2. Жаккард не вигоряє, не стиратиметься, зовні виглядає дуже презентабельно, чиститься сухим способом. Не рекомендується піддавати прямому впливу УФ-променів. З мінусів – чимала ціна.
  3. Шеніл зовні гарний і виглядає досить дорого, на дотик приємний, сама м’яка тканина. Чистити можна сухим/вологим способом, для тривалої експлуатації потрібно регулярно доглядати.
  4. Гобелен недорогий та практичний варіант. Якщо при виготовленні тканини використовували водо- та пиловідштовхувальні просочення, то оббивка буде міцною та стійкою до забруднення.

Що варто знати, якщо вибираєте інші варіанти оббивки:

  • Шкіра та екошкіра зовні естетичні, але потрібно враховувати, що постільна білизна так чи інакше ковзатиме, а для щоденного сну це не найкомфортніший варіант.
  • Сучасні велюр і флок більше підходять для оббивок в вітальні, оскільки стираються від частих дотиків. При щоденному використанні первісний вигляд збережуть лише на 2-3 роки.
  • Оббивка з наявністю домішок натуральної вовни може колотись — а це мінус у плані комфорту сну.

Колір оббивки:

  • Малюнок на оббивці нівелює дрібні забруднення.
  • Один тон — тренд останніх років, особливо яскраві кольори, але потрібно враховувати рівень маркості такого варіанту.

Варіант оббивки — чохол, що знімається, якщо диван купується для дитини, коли забруднення неминучі. Так можна будь-якої миті зняти оббивку і випрати її.

Поради щодо вибору дивана для сну

Щоб диван не був безхазяйним предметом інтер’єру, а повноцінним місцем для сну, при виборі враховуйте:

  1. Жорсткість – відштовхуйтеся від особистих переваг, стану хребта, ваги користувача чи користувачів.
  2. Якість каркасу — незалежно від фінансових переваг, вибирайте моделі із міцних матеріалів (дерево, метал). Так ви ризикуєте навіть заощадити: не доведеться купувати нові меблі через кілька років експлуатації.
  3. Механізм трансформації – щоденний сон передбачає наявність відповідних механізмів на кшталт книжки чи єврокнижки, акордеона чи дельфіна, викочування. Інші, хоч би якими якісними були, від частої експлуатації можуть просто розхитатися, а ремонт чи заміна — це також додаткові фінансові вкладення.
  4. Наявність додаткових елементів, наприклад ящиків для зберігання, широких підлокітників, відкидних столиків, невеликих ніш. Все це розширює функціональність меблів і створює додатковий комфорт, а в деяких випадках економить простір.
  5. Якість оббивки – неприємні відчуття при знаходженні на дивані не повинні турбувати під час сну.
  6. Дизайн — це важливо менш як якість самого виробу, але в загальному заліку відіграє не останню роль. Погано, якщо меблі швидко набриднуть через невірно вибраний колір (наприклад, занадто яскравий), не підходить інтер’єру стилю.
  7. Щоб правильно вибрати меблі, досліджуйте її практичним шляхом: полежіть на дивані, якщо є можливість; перевірте, чи зручно розкладати і складати його, чи не скриплять механізми.

В інтернет-магазині megadim.ua ви знайдете безліч варіантів диванів для спалень. Зручні пошукові фільтри дозволять підібрати модель за всіма характеристиками. Виставляйте бажані стиль, ціну, габарити, колір, матеріал, наповнювач, комплектуючі, виробника, механізм трансформації і система сама підбере моделі, виходячи з ваших уподобань. А регулярні знижки на окремі варіанти дають змогу ще й значно заощадити на придбанні.

Всі ці практичні та конструктивні поради дозволять вам купити дійсно функціональне та красиве спальне місце, яке радуватиме і комфортом, і стильним зовнішнім виглядом.

Оценить статью
Добавить комментарий