Як вибрати якісні душові двері. Види, характеристики, поради

Душові двері – чудове рішення для створення неповторного стилю ванної кімнати. Саме вони відповідають не лише за загальний вигляд, а й за герметичність, комфорт та зручність використання душу. Розберемося, які двері вибрати та розповімо, на що звернути увагу при купівлі душових дверей в першу чергу.Як вибрати якісні душові двері. Види, характеристики, поради

Купляємо душові двері — що потрібно знати?

Всі душові двері можна умовно поділити на 4 типи:

  1. Розсувні.
  2. Розпашні.
  3. Складні.
  4. Поворотні.

Розсувні двері

Розсувні душові двері складаються з двох і більше панелей, які плавно заїжджають одна за одну, створюючи широкий вхід. Ролики (або альтернативна система ходу дверей) розташовані вгорі та внизу кожної рухомої стулки. Така конструкція значно економить простір і характеризується зручністю та тривалим терміном експлуатації.

Порада! Важливо звернути увагу на якість роликів. Основне навантаження йде на верхні ролики, тому віддати перевагу варто дверям із подвійними верхніми роликами, особливо при товщині скла від 6 мм.

Розпашні двері

Мабуть, найпопулярніший варіант. Такі двері дозволяють відчиняти кабіну максимально широко. Часто двері роблять так, що вони відкриваються на 180 градусів, що дозволяє відкривати їх як назовні, так і всередину. Це зручно! Мінуси конструкції: необхідність додаткового простору, щоб безперешкодно користуватись дверима.

Порада! Зверніть увагу на кількість петель та їх конструкцію. При товстому склі петлі мають бути масивними та не менше 3 шт. на одній стороні. Цікаві моделі, у яких йде суцільна петля по висоті всієї стулки, таке кріплення надійно утримує скло і при повороті піднімає його.

Складні двері

Якщо немає вільного простору, і не хочеться, щоб двері відчинялися назовні або всередину — складний варіант буде дуже доречним. У складних душових дверях є направляючі та ролики, закриваються вони добре і, що головне, компактно!

З чого роблять двері для душу?

Двері для душу виготовляють з таких матеріалів:

  • скло
  • оргскло
  • полістирол.

Скляні двері

Скляні двері – це надійність, естетика, стиль та затишок. Вони практичні, не вимагають особливого догляду, а їхнє головне завдання – захистити кімнату від вологи, і з цим вони справляються на відмінно!

Двері зі скла дозволяють втілити найцікавіші дизайнерські ідеї: вони бувають прозорі, тоновані, матові, з гравіюваннями та візерунками або навіть справжніми картинами.

Переваги:

  • міцність;
  • естетика;
  • довговічність;
  • екологічність;
  • можливість втілити дизайнерські ідеї;
  • стійкість до вологи.

Зверніть увагу! Душові двері виготовляються лише із загартованого скла – це дуже міцний та надійний матеріал, який розбити досить складно. АЛЕ! Загартоване скло боїться торцевих ударів. Тому при встановленні та транспортуванні будьте уважні.

Полістирол

Це матовий чи прозорий пластик, він стійкий до вологи, має невелику вагу. Але тут варто звернути увагу на нюанси: для пластикових душових дверей потрібно ретельно підбирати миючий засіб, щоб не пошкодити полотно, а мити доведеться все-таки часто, поверхня забруднюється досить швидко. Мінус таких дверей – термін експлуатації у них менший, ніж у скляних.

Плюси:

  • невелика вага;
  • естетика;
  • стійкість до вологи;
  • ціна.

Оргскло

Оргскло – це поліметилметакрилат. Іноді цей матеріал плутають з полістиролом, проте різниця є: оргскло менше за вагою і набагато міцніше! Правда, без мінусів теж не обійшлося, матеріал легко подряпати і неможливо усунути недолік способом шліфування (матоване оргскло відшліфувати можна).

Плюси:

  • невелика вага;
  • вологостійкість;
  • великий відсоток прозорості;
  • легкість обробки.

Робити підсумки

Отже, тепер ви знаєте, що являє собою кожен матеріал. Чи достатньо цього, щоб купити душові двері? Мабуть ні.

Перед покупкою потрібно звернути увагу на матеріал стулок та елементи кріплення: який метал використовувався під час їх виготовлення, наскільки вони міцні, легко регулюються тощо. Тут можна заощадити свої сили та звернутися за допомогою до фахівців. Зверніться до консультантів Кorzina.ua – вам підберуть якісну сантехніку та дадуть відповідь на всі питання! Дзвоніть +38(067)732-45-00.

Оценить статью
Добавить комментарий