Як правильно вибрати двоспальне ліжко? Поради

Яким має бути двоспальне ліжко? Ергономіка, стильний вигляд, максимальний комфорт під час сну. Все це – важливі фактори, і саме на них більшість звертають увагу при купівлі двоспального ліжка. Але існують й інші аспекти, про які не варто забувати, якщо ви хочете, щоб меблі радував вас довгі роки. Про що йде мова? Розповідають спеціалісти компанії ЛЮКС МЕБЛІ. Як правильно вибрати двоспальне ліжко

Сьогодні на ринку представленій широкий асортимент ліжок двоспальних, їх можна навіть купити онлайн на сторінці https://lux-mebli.net/ua/g1038835-lizhka-dvospalni. Ця стаття допоможе вам прийняти правильне рішення при виборі приємного і затишного двоспального ліжка, тим самим уникнувши будь-яких потенційних проблем у майбутньому. Ми розглянемо помилки, яких регулярно припускаються покупці при купівлі ліжка. Ви дізнаєтеся, на що слід звертати увагу, від чого залежить рівень комфорту ліжка та наскільки воно надійне.

Розмір має значення

Сучасні двоспальні ліжка можуть бути різних розмірів, вибір цього параметра залежить від особистих переваг. Деякі пари сплять, пригорнувшись один до одного, інші, навпаки, люблять розкинутися на ліжку, при цьому не заважаючи другій половинці. Виходячи з особистих звичок, ви зможете правильно підібрати розмір виробу для сну. На сьогодні популярні такі розміри двоспальних ліжок:

  • 140х200 см — користуються попитом у Європі. Підійдуть власникам невеликих спалень і тим, кому не потрібно багато простору для сну.
  • 160х200 см — розмір двоспального матраца ідеально підходить для невеликого простору і найкраще підходить для пар зі стрункою статурою.
  • 180х200 см — великий розмір ліжка, добре підходить для пар з різними типами фігури, забезпечуючи спокійний сон.
  • 200х200 см — ліжко розміру «king-size», яке зазвичай купують сім’ї з маленькими дітьми, що сплять в одному ліжку. Просторе спальне місце підійде парам різної комплекції та забезпечить комфортний нічний відпочинок.

Зазначені вище розміри включають лише спальне місце. Якщо ж брати до уваги виріб цілком, разом з бортиками та узголів’ям, його габарити виявляться на 20-30 см більше заявлених. Зверніть на це увагу, щоб потім не думати про те, чому ліжко не вмістилось в спальню.

Вибираємо форму двоспального ліжка

При виборі форми двоспального ліжка потрібно враховувати особливості спальні. Найпопулярнішим на ринку є класичний прямокутний варіант, довжина таких двоспальних ліжок менша за ширину. «Класика» впишеться в спальню будь-якого розміру.

Набагато складніше буде розмістити двоспальне ліжко «king size» квадратної форми. Встановлювати виріб у маленьку спальню небажано, інакше ви ризикуєте зайняти ліжком більшу частину вільного простору. Меблі розміру 200х200 см підійдуть для великих спалень приватних будинків, а ось у класичній багатоповерхівці будуть не дуже доречні.

Якщо ви не обмежені у площі кімнати, придивіться до оригінальних круглих ліжок. Такі вироби стануть яскравим акцентом в інтер’єрі, до того ж, забезпечать максимальну безпеку за рахунок відсутності гострих кутів.

Каркас та основа

Одним із головних факторів при виборі двоспального ліжка є каркас. Важливо, щоб він був виготовлений із міцних, екологічно чистих матеріалів. Найпопулярнішими з них є дерево та метал.

У бюджетніших варіантах двоспальних ліжок використовується дерев’яний матеріал — не дуже міцний, тому не довговічний. Каркас з дерева прослужить вам до 5 років, після чого конструкцію потрібно міняти. Він не призначений для підвищених навантажень.

Каркас із дерев’яного масиву, у свою чергу, виявиться надто важким. Найкращим варіантом каркаса для двоспального ліжка є металева конструкція. Її невелика вага полегшує транспортування виробу за потреби.

Як основа у двоспальних ліжках може використовуватися суцільна поверхня або ламелі. Другий варіант є кращим. Якісні ламелі дозволяють матрацу повноцінно «дихати» і витримують регулярний тиск вагою до 150 кг. Відмінним варіантом стануть ламелі з бука — міцного та екологічно чистого дерева.

Вибравши двоспальне ліжко, не забудьте оснастити його ортопедичним матрацом. Тільки в цьому випадку виріб забезпечить комфортний, здоровий сон. Перевагу краще віддати матрацу із незалежними пружинами. Кожна з них міститься в окремий контейнер, що забезпечує точковий вплив на хребет. Сон на ортопедичному матраці з незалежними пружинами сприяє максимальному розслабленню та підтримці хребта.

Найкращі моделі двоспальних ліжок, ортопедичних матраців та диванів для щоденного сну чекають на вас у магазинах компанії ЛЮКС МЕБЛІ. Тут досвідчені фахівці допоможуть вам організувати ідеальне спальне місце та розкажуть про особливості здорового нічного відпочинку! Дзвоніть прямо зараз +380 (50) 234-35-01.

Оценить статью
Добавить комментарий