Яке обладнання для СТО потрібно придбати в першу чергу?

rembaza.net якісне обладнання для стоВідкриття СТО – це одна з найперспективніших бізнес-ідей. Пояснюється це такими причинами:

  1. Немає потреби в отриманні ліцензії та права на здійснення подібної діяльності.
  2. Початковий капітал може становити невелику суму (для надання послуг з автосервісу початкові інвестиції можуть бути лише від 5000 до 7000 эвро);
  3. Послуги шиномонтажу завжди потрібні.

Ця стаття присвячена вибору обладнання для СТО. Що потрібно придбати в першу чергу, та де купити професійне обладнання і інструмент.

Обслуговування коліс та шин авто

Шиномонтажний верстат 220V 10-21 ShiningBerg T521Очевидно, що роботи з шиномонтажу мають найбільший попит. Стирання протектора шин, пошкодження камери, поява вібрації коліс, погіршення керованості транспортного засобу – головні приводи звернень до автомайстерні. Пересуватися на транспорті з таким станом коліс ніхто з автомобілістів не стане, а виправити ці недоліки власними силами навряд чи вдасться.

Види необхідного обладнання:

  • Балансувальний стенд
    • Застосовується виявлення втрати балансу коліс. Для цієї мети на стендовому валу встановлюється колесо та здійснюється його розкручування. За допомогою електроніки зчитуються розбіжності та потім відображаються на екрані.
  • Шиномонтажний верстат
    • За допомогою верстата виконується демонтаж та зміна шин. Апарат обладнаний монтажною поверхнею, на якій розташоване колесо, та стійкою для монтажу з робочою головкою для виконання основних дій.
  • Вулканізатор
    • Шини та камери з пошкодженнями ремонтуються за допомогою цього обладнання. В першу чергу на пошкоджене місце гуми накладається латка, виріб встановлюється на робочу поверхню вулканізуючого обладнання і під впливом сильного теплового впливу латка міцно заклеюється.
  • Верстат для викатування дисків
    • Застосовується для виправлення деформацій дисків коліс способом прокатки. За рахунок ротації диска на валу та силового тиску на дефектні частини він набуває своєї початкової форми.

Як вибрати? Існують автоматичні та напівавтоматичні установки для шиномонтажу. Автоматичні є досконалішими, оскільки всі дії виконуються без участі людини. У деяких стендах є додаткова установка-робот «третя рука», з якою час роботи скорочується. До того ж при виборі агрегатів для шиномонтажу важливо звернути увагу на такі величини, як максимально можливі діаметр і ширина коліс. Відштовхуватись потрібно від того, які транспортні засоби обслуговуватимуться на СТО.

Проведення кузовних робіт

Реконструкція форми кузова, корекція вм’ятин та інших ушкоджень, у тому числі фарбування авто, є важкими та трудомісткими роботами.

Види обладнання:

  • Рихтувальний стенд.
    • Застосовується для витягування частин машини, що змінили форму, з використанням силових приводів і реконструкції початкової геометрії кузова. На цьому устаткуванні відновлюються автомобілі після серйозних аварій.
  • Рихтувальні інструменти
    • Використовуються для виправлення локальних вм’ятин та опуклостей на окремих ділянках автомобіля. З їх допомогою можна акуратно усунути дефекти, не використовуючи при цьому зварювання, шпаклівку та фарбування.
  • Піскоструминне обладнання
    • Застосовується для очищення поверхонь з металу від корозії, фарби, що відслужила, та інших покриттів способом абразивної обробки.
  • Фарбувальна камера
    • Це місткий контейнер для фарбування транспортного засобу або його частин окремо. У самому контейнері розташований обігрівач та вентилятори, через що висихання після фарбування проходить набагато швидше.

Як вибрати? Відштовхуватися потрібно від того, з якими розмірами автомобілів здійснюватиметься робота, скільки вільного місця в СТО, і яка розраховується кількість робіт, що виконуються. Якщо у вашій фірмі будуть займатися тільки корекцією вм’ятин і фарбуванням, то варто купити стенд для рихтування, сушарку і фарбувальну камеру. У разі, коли ці послуги будуть опціональними, вистачить комплекту рихтувального інструментарію та пістолета.

Проведення діагностики та обслуговування двигуна

Потреба у виконанні ремонту двигуна виникає в автолюбителів не часто, як, наприклад, складності з колесами або кузовом автомобіля. Але ця послуга дуже популярна, оскільки власноруч усунути проблеми, що стосуються роботи мотора, звичайний автовласник не може. Тому й ціна її проведення буде дуже великою. Володіючи цілим запасом необхідної апаратури, ви зможете надавати ряд послуг з проведення діагностики чи капітальному ремонту моторів.

Типи обладнання

  • Кантувач
    • Це окремий рухомий стенд для фіксації ДВЗ, підняття на потрібну висоту, комфортну для проведення діагностики, розбирання, ремонтних робіт та перевірочного огляду.
  • Установка для промивання форсунок
    • Призначена для одночасного промивання відразу кількох розпилювачів інжекторних ДВЗ. В окремій ємності з робочою сумішшю розміщуються самі вироби та за рахунок ультразвуку вони очищаються від засмічень.
  • Прилади для зміни робочих рідин
    • З їх допомогою здійснюється злив мастила під натиском, є, зокрема, апарати для закачки свіжої робочої рідини.

Як вибрати? Вибираючи кантувач, слід врахувати показник вантажопідйомності. Вищий показник означає можливість обслуговувати важчі ДВЗ (на зразок двигунів, що встановлюються у вантажних машинах). Купуючи агрегат, дивіться на його функціональні можливості, такі як здатність змінювати просторове положення мотора (ротація), зафіксованого на механізмі кантування. На додаток, беріть до уваги розміри установок, щоб вони вписувалися в робоче приміщення.

Універсальне обладнання для автомайстерень

Крім основних робочих апаратів, що виконують операції вузької спрямованості, у кожному автогаражі повинні бути додаткові пристрої та установки. Ось деякі з них:

  1. Домкрати — найпростіші підйомні пристрої, що застосовуються для підйому частини транспортного засобу, наприклад, при заміні коліс або пересування авто на стенд.
  2. Тиски – потрібні для впевненого закріплення та утримування деталей під час ремонту.
  3. Гідроциліндри – входять до складу підйомних конструкцій, монтуються у силові приводи машинних стендів.
  4. Автомобільний підіймач — служать для підйому авто на висоту до 2 м. для обстеження та обслуговування, проведення діагностичних робіт, розвалу сходження та інших операцій.

На сайті https://rembaza.net представлено автосервісне обладнання для малих та великих СТО, автомайстерень. Весь асортимент можна переглянути в онлайн магазині, а для замовлення ви можете використовувати електронну форму або зв’язатися з представником компанії за телефоном (095) 137 74 75.

Оценить статью
Добавить комментарий