Аналіз та Рецензія на Новий Музичний Відеокліп AquaLatex — «GRANDE CLASSIQUE» та Прем’єра Альбому «Grande Classique» (2023-2024).

Відеокліп AquaLatex AquaLatex — це квір артистка, яка народилася в Херсоні 26 березня 1998 року та мешкає зараз в Києві. Вона відома своїми творчими здібностями та активною участю в українській ЛГБТ культурі. AquaLatex є популярною блогеркою і веде свої просвітницькі та розважальні шоу на YouTube. Основною сферою її діяльності є музика, пише пісні на різних мовах, зокрема українській, французькій, німецькій та англійській. Артистка активно використовує музику як засіб вираження своїх почуттів і думок. Її творчість часто має соціально-політичний контекст і спрямована на підтримку прав ЛГБТ спільноти. AquaLatex також виступає на різних заходах і шоу, де демонструє свої музичні таланти та вражає аудиторію своїм виступом. Вона здобула популярність завдяки своїй унікальності та сміливості виражати себе через музику та виступи. Являється справжньою зіркою української ЛГБТ культури та виконує важливу роль у просуванні толерантності, рівноправ’я та розуміння серед глядачів та слухачів. Її талант, харизма та активна позиція роблять її значною фігурою в українському медіа-просторі.

Огляд попередніх творчих досягнень та вплив на ЛГБТ спільноту

Перш ніж перейти до аналізу нового альбому AquaLatex, давайте коротко оглянемо її попередні творчі досягнення та вплив на ЛГБТ спільноту. AquaLatex випустила кілька синглів, які стали дуже популярними серед української ЛГБТ громади. Наприклад, її пісня “No Matter What” стала гімном протестів проти дискримінації та насильства щодо ЛГБТ спільноти в Україні, а пісня “Love is Love” відображає тему рівноправ’я та толерантності.

Аналіз відеокліпу AquaLatex «GRANDE CLASSIQUE»

Відеокліп «GRANDE CLASSIQUE», випущений у 2023 році, є яскравим прикладом використання штучного інтелекту в сучасній музичній індустрії, детальніше на сторінці https://aqualatex.space/grandeclassique2. Кліп створений за допомогою різних ШІ, відмітити варто генеративну модель GAN, яка була навчена на великому наборі даних зображень та відео. Завдяки цьому вдалося досягти реалістичного відтворення візуальних ефектів, а також створити унікальний стиль кліпу, який поєднує в собі елементи класичної музики та сучасних технологій.

Технічні деталі та ефекти, використані у відео, вражають своєю складністю та майстерністю. На початку кліпу ми бачимо анімаційні зображення класичної музики, які створюються за допомогою GAN. Ці зображення відрізняються високою деталізацією та реалістичністю. Наприклад, ми можемо побачити, як нотні аркуші розгортаються, а ноти літають у повітрі.

У другій частині кліпу ми бачимо живих виконавців, які виступають на фоні візуальних ефектів, створених за допомогою GAN. Ці ефекти включають в себе зміну кольору та форми об’єктів, а також створення ілюзій тривимірного простору. Наприклад, ми можемо побачити, як виконавці виростають до гігантських розмірів, або як вони зливаються з музичними інструментами.

Обраний стиль кліпу є унікальним і не схожим на жоден інший. Він поєднує в собі елементи класичної музики та сучасних технологій. Цей стиль можна назвати «класичним футуризмом». Він відображає тенденцію до використання штучного інтелекту в сучасній культурі.

Відеокліп «GRANDE CLASSIQUE» є яскравим прикладом того, як штучний інтелект може бути використаний для створення новаторського та унікального контенту. Він задає новий стандарт для відеокліпів у музичній індустрії.

Думка критика: Класична музика є традиційним жанром, який має багато століть історії. Вона асоціюється з культурою минулого і традиційними цінностями. Сучасні технології, такі як штучний інтелект, представляють майбутнє. Вони пов’язані з інноваціями, прогресом і новими можливістю. Змішання цих двох протилежних світів створює унікальний і привабливий ефект. Він викликає в глядача почуття ностальгії та захоплення одночасно.

Про Альбом «Grande Classique»

Альбом поєднує в собі елементи класичної музики, електронної музики та поп-музики, створюючи унікальний і привабливий стиль. Головний хіт-сингл альбому «GRANDE CLASSIQUE» є одночасно і його центральною композицією. Цей трек — яскравий приклад композиторської майстерності GRODI. Композиція побудована на контрасті двох тем: класичної та електронної. Класична тема представлена ​​за допомогою оркестрових аранжувань, а електронна — ​​за допомогою синтезаторів і ударних. Трек «GRANDE CLASSIQUE» є справжнім шедевром сучасної електронної музики. Він став одним з найпопулярніших треків AquaLatex і завоював широку популярність серед любителів електронної музики.

Композиторська робота GRODI в альбомі «Grande Classique» є справді вражаюче. GRODI демонструє свій талант до поєднання різних музичних жанрів і створення унікального і привабливого звучання. У альбомі можна знайти безліч яскравих прикладів його композиторської майстерності. Наприклад, трек «Grande Classique» поєднує в собі елементи класичної музики та електронної музики.

Альбом «Grande Classique» містить також мега ремікс на пісню «GRANDE CLASSIQUE» і авторську переробку пісні «Джин-тонік». Мега ремікс є яскравим прикладом того, як можна переосмислити вже існуючу композицію і створити нове і унікальне звучання. Переробка відрізняється від оригінальної версії більш динамічним і енергійним звучанням.

Пре-релізи та кліпи

Перед виходом альбому AquaLatex випустила три пре-релізи, які були доступні для прослуховування на її YouTube каналі:

• “La Vie en rose” — це кавер на класичну пісню Едіт Піаф, яку AquaLatex виконала на французькій мові. Вона дала свою інтерпретацію цієї пісні, використовуючи свій вокал та емоції, також додала декілька своїх слів та фраз, які роблять пісню більш особистою та сучасною.
  • “Ich bin ein Berliner” — це пісня на німецькій мові, яка є гімном Берліна та його культури. Вона має рок-звучання та енергійний ритм, висловлює свою любов до цього міста та його жителів. В ній використовуються цитати з відомих пісень та виступів, які стосуються Берліна, такі як “Heroes” Девіда Боуї, “Berlin” Лу Ріда та “Ich bin ein Berliner” Джона Кеннеді.
  • “Amore Mio” — це пісня на італійській мові, яка є баладою про кохання. Вона має м’яке та ніжне звучання. В ній співачка співає про свої почуття до свого коханого, який живе далеко від неї.

Технологічні інновації та роль AI

Створення відеокліпу та обробка альбому AquaLatex вимагали використання різних технологічних інструментів та ресурсів. Одним з найважливіших та найцікавіших з них є штучний інтелект, який допомагав артистці втілювати свої творчі ідеї в життя. Штучний інтелект — це галузь комп’ютерних наук, яка займається створенням машин та програм, які можуть виконувати завдання, які зазвичай потребують людського розуму та інтелекту. Він може мати різні форми та застосування, такі як розпізнавання мови, зображень, облич, генерація тексту, музики, відео, графіки, аналіз даних, навчання, оптимізація, розв’язання проблем та інші.

AquaLatex використала штучний інтелект для створення відеокліпу “GRANDE CLASSIQUE”, який був згенерований за допомогою інструменту MusicLM від Google. Цей інструмент дозволяє користувачеві створювати музику та відео за текстовим описом, не потребуючи від нього навичок редагування або відеозйомки. Це дуже інноваційний та експериментальний підхід, який показує, що музика може бути не тільки звуком, але й образом. Штучний інтелект використовував модель MusicLM, яка може генерувати музику за текстовими підказками. Ця модель була навчена на великій кількості музичних даних, що дозволяє їй враховувати різні музичні стилі та структури. AquaLatex надала текстовий опис сценарію відеокліпу, вказавши мову, жанр, настрій, тему, персонажів, локації та інші деталі. MusicLM використав цей опис для генерації відео, вибираючи відповідні зображення, ефекти, фони, переходи та синхронізацію з музикою.

AquaLatex також використала штучний інтелект для обробки альбому “Grande Classique”, який був зміксований та зведений за допомогою інструменту LANDR. Цей інструмент дозволяє користувачеві поліпшити якість та звучання своєї музики, не потребуючи від нього навичок звукорежисури або дорогого обладнання. Це дуже зручний та ефективний підхід, який показує, що музика може бути не тільки творчою, але й технологічною. Штучний інтелект використовував модель LANDR, яка може аналізувати музику та застосовувати різні параметри та ефекти, щоб зробити її більш гучною, чистою, збалансованою та професійною. AquaLatex завантажила свої треки на сайт LANDR, вказавши свій стиль, жанр, настрій та інші вимоги. LANDR використав цю інформацію для обробки альбому, використовуючи свої алгоритми та базу даних.

Застосування штучного інтелекту в музичній творчості AquaLatex викликає різні враження та реакції. З одного боку, це може бути сприйнято як сміливий та новаторський крок, який показує, що музика є не тільки мистецтвом, але й наукою. Це також може бути сприйнято як спосіб розширити свої творчі можливості та досягти більшої аудиторії. З іншого боку, це може бути сприйнято як загроза та втрата для музики, яка втрачає свою людськість та автентичність. Це також може бути сприйнято як спосіб уникнути відповідальності та критики за свою музику.

Вплив та позиціонування AquaLatex

AquaLatex є однією з найвпливовіших та найвідоміших українських артисток, яка має велику популярність не тільки в Україні, але й за її межами. У неї багато фанатів та прихильників, які слідкують за її творчістю та життям. Вона також має багато колег та друзів, які співпрацюють з нею та підтримують її. Це справжня зірка української музики та культури.

AquaLatex має своє унікальне позиціонування в музичній індустрії та ЛГБТ культурі. Вона є квір артисткою, яка відкрито висловлює свою сексуальність та гендерну ідентичність і використовує свою музику та відео як засоби просвіти та захисту прав ЛГБТ спільноти. Співачка показує, що ЛГБТ люди можуть бути талановитими, успішними та щасливими. Вона також підтримує різноманітність та толерантність серед своїх фанатів та слухачів.

Заключення

Відеокліп та альбом “Grande Classique” від AquaLatex є вражаючими та цікавими проектами, які показують творчий потенціал співачки. Вона використала штучний інтелект та інші технологічні інструменти для створення візуального та звукового контенту, який відображає її ідеї та емоції. Звичайно, такий підхід для створення музики подобаеться не всім, але однозначно, альбом «Grande Classique» є обов’язковим до прослуховування для всіх любителів електронної музики.

Оценить статью