Оренда будівельної спецтехніки: що треба знати

Якщо потрібно разово виконати будівельні роботи, то зовсім не обов’язково бігати по власність дорогу будівельну техніку — досить звернутися в спеціалізовані фірми, в автопарку яких є і надійні американські Terex, і більш дешеві китайські аналоги. Вибравши необхідну техніку і сплативши орендну плату, орендар отримує у тимчасове користування всю необхідну техніку і може починати роботи на потрібному об’єкті. Швидка оренда спецтехніки на сайті nvi.in.ua. Оренда будівельної спецтехніки

Здавалося б, це зручна послуга, яка затребувана не тільки дрібними підрядниками, які поки не можуть дозволити придбати дорогу будівельну техніку, а й будівельними компаніями, які не можуть розпочати роботу за проектом, так як вся їхня техніка зайнята на іншому об’єкті, що будується. Однак і тут є свої підводні камені, які полягають головним чином в складності пошуку гідної компанії.

Види і призначення спецтехніки

Залежно від сфер застосування, спецтехніка ділиться на кілька видів. Наприклад, будівельна спецтехніка включає в себе різні агрегати по бетонних робіт, крани-маніпулятори та інші необхідні будівельні пристосування. Також на будівництвах і в виробництві часто може знадобитися підйомна техніка. Всілякі навантажувачі, підйомні крани та автовишки допоможуть швидко і якісно занурити і транспортувати товар.

Дорожня спецтехніка використовується при ремонті і будівництві доріг, прокладання шляхів і т.п. Лідируючим виробником габаритної спецтехніки різного призначення є компанія Bobcat Terex.

Екскаватори цієї фірми відрізняє стійка чотириколісна база. Зазвичай задні колеса більші за розміром, але компанії Bobcat Terex вдалося зберегти компактність конструкції. Така техніка може вільно пересуватися по вулиці без додаткових допоміжних засобів. Плюс до всього, при переміщенні, екскаватор не зашкодить дорожнього покриття.

Спереду Terex помістили бульдозерний відвал для переміщення партій грунту. Всередині знаходиться потужний двигун, місткий паливний бак, а також спеціальні запобіжні системи. В даний час багатьох сфер господарства не обійтися без використання спецтехніки. Так чи інакше вона використовується на багатьох підприємствах. Значення такої техніки вкрай важливо для нинішньої промисловості.

Можливі помилки при виборі

Чим загрожує помилка в компанії, у якій хочеться орендувати потрібну спецтехніку? В першу чергу це відсутність гарантій того, що техніка, на яку було покладено очей, перебуває в належному технічному стані. Звичайно, орендодавці будуть запевняти, що все в порядку, однак ризик того, що техніка почне роботу на об’єкті, пропрацює пару годин і встане з-за якоїсь поломки, в разі звернення до неблагонадійну фірму зростає. Плюс до всього, якщо договір передбачає матеріальну відповідальність замовника, цю поломку можуть спробувати «повісити» на нього, що стане ще однією неприємністю поряд зі зривом термінів проекту.

Всі ці складності не означають, що користуватися орендованій спецтехнікою — означає поставити під удар себе і свою репутацію. Головне — це вибрати постачальника з хорошою репутацією і орендувати техніку з оператором: тоді можна бути впевненими в якості результату та дотриманні термінів.

Оценить статью
Добавить комментарий